ELEKTROEPILACIJA – Trajno uklanjanje dlačica

  • By admin-iva
  • Published 13. ožujka 2016.
  • Tagged

Stara ali i dalje učinkovita metoda trajnog uklanjanja dlaka pomoću igle, posebno kod čvrstih svjetlih i sijedih dlaka. Posebno je interesantna kad treba ukloniti manji broj dlaka na manje pristupačnim ili preciznijim mjestima (obrve), a pristupačne je cijene (10min – 40 kn).

Najčeće se koristi za trajno uklanjane dlačica na licu (nausnica, brada, obrazi, obrve) i tijelu (bikini, trbuh, područje oko bradavica)..
Opis tretmana

Elektroepilacija se izvodi tako da se sterilna iglica uvede u korijen dlačice i pusti se lagani električni impuls koji uništi matične stanice iz kojih izrasta dlačica. Da ta dlačica zaista više ne bi rasla potrebno ju je tretirati u točno određenoj anagenoj fazi njenog ciklusa rasta.

Potrebno je nekoliko puta ponoviti postupak i to u početnoj fazi izrastanja tzv. anagenoj fazi , prije nego što je stvarno zauvijek uklonimo.

Kandidati za elektroepilaciju

Iako dolaze nove metode trajnog uklanjanja dlačica, elektroepilacija je i dalje zadržala svoje mjesto u suvremenoj kozmetologiji, jer se samo pomoću nje mogu riješiti neki oblici neželjenih dlačica.

Tako nam je ona nezamjenjiva kada se radi o svjetlim dlačicama, sijedim dlačicama ili kada klijent želi trajno ukloniti dlačice sa malog područja.

Back to all posts